نمای خشک به نماهایی گفته میشود که ملات سیمانی در ساخت آنها استفاده نشود. مصالح مورد استفاده در نماهای مدرن و خشک شامل سرامیک، سنگ، سفال، آلومینیوم کامپوزیت، شیشه و چوب است که اخیرا آجر هم به مصالح مورد استفاده در نماهای خشک اضافه گردیدهاست،
سازه نگهدارنده پوسته نما که وظیفه تحمل بار نما و اتصال پوسته را به سازه ساختمان دارد و در کلیه روشهای اجرای نمای خشک از اهمیت خاصی برخوردار است، معمولا از پروفیلهای آهنی برای ساخت آن استفاده میگردد و کلیه اتصالات، جوشی است. ولی همین روش را میتوان به صورت از پیشساخته طراحی و با دقت بالا در کارخانه ساخته و در محل نصب گردد، تا ضمن اینکه دقت ساخت را بالا میبرد، هزینه ساخت نیز کاهش یابد. همچنین در مناطق مرطوب میتوان از سازههایLSF استفاده نمود.
اتصالات و ریلهای نگهدارنده آجر که به سازه نگهدارنده متصل و با توجه به روشهای گوناگون چیدمان آجر، قابل تغییر در طراحی این اتصالات میباشد و این ویژگی، رویکردی، پروژه محور خواهد بود که با سادگی میتواند انجام گردد.
جنس این اتصالات از ورقهای گالوانیزه با ضخامتهای مختلف، بنا به کاربرد و محاسبات به عمل آمده خواهد بود. در نمونههای دیگر عموما از مقاطع آلومینیومی استفاده شده است و به علت اینکه آلومینیوم فلز نرمی میباشد، نمیتوان مقاطعی با ظرافتهای طرح ساخت. اصولا این فلز به عنوان سازه عملکرد مناسبی ندارد و بهترین گزینه ورق های گالوانیزه میباشند که میتوان مقاطع ظریف مورد نیاز را با آن تولید نمود و از لحاظ قیمت نیز بسیار با صرفهتر از آلومینیوم میباشد و در مقابل پوسیدگی نیز مقاوم میباشد و وزن کمی را به سازه منتقل مینماید.
آجری که به عنوان پوشش نهایی از آن استفاده خواهد شد دارای مشخصات خاص فیزیکی بوده و جزییات شکلی خاص خود را خواهد داشت. با بررسیهای به عمل آمده بر انواع آجر، بهترین گزینه که مقاومت بالا در مقابل شکست و جذب کم آب را داراست، آجر نسوز میباشد.
جهت جلوگیری از نیروهای وارده زلزله به قطعات آجر نصب شده، لاستیکهای ضربهگیری که در شرایط اقلیمی مختلف مقاوم میباشند، در محل اتصال آجر با ریل ها تعبیه شده که فشار وارده به آجر را کاهش و از شکست آن جلوگیری خواهد کرد و همچنین آجر را به ریل فیکس میکند.
اتصال ریلها به هم با قطعات واسطهای صورت خواهد گرفت که انقباض و انبساط را به سهولت رفع و صدمات ناشی از این فرایند دفع خواهد شد.
ساختار این مجموعه به نحوی طراحی گردیده که ضمن اتصال مستحکم با بنا، بصورت کاملا مجزا در مقابل زلزله مقاومت نشان خواهد داد و پوسته به صورت یکپارچه حرکات ناشی از زمین لرزه را در خود مستهلک مینماید.
در این روش سرعت اجرا بسیار بالا رفته، به طوریکه در اجرا به صورت ملاتی، یک بنا در روز ۳ الی ۵ متر مربع توانایی چیدمان آجرها را دارد، در روش خشک سرعت چیدمان، ۵ برابر بیشتر شده. همچنین وزن تقریبی هر مترمربع از نمای آجری ساختمان به همراه ملات استفاده شده حدود ۱۲۰ کیلوگرم میباشد که در اجرای خشک این مقدار به حدود ۶۰ کیلوگرم میرسد، به عبارتی ۵۰% کاهش وزن.