آجر نمای خشک، یک سیستم یکپارچه از یک سری آجر با شکل و فرم هندسی خاص که بر روی یک سری ریل فلزی ثابت شدهاسـت. چیدمان متنوع آجر این امکان را به معماران و طراحان میدهد تا هرگونه طرح و چیدمان طبق طرحهای سنتی، مدرن و… قابل اجرا باشد. همچنین امکان چیدن و برچیدن آجر در جای خود بدون درگیری با ردیفهای دیگر و تخریب نما را میدهد. (امکان اتصال نمای آجر با انواع نماها همچون سنگ، شیشه، سرامیک، و…)
طبق بررسی دقیق ضابطه شماره ۷۱۴ که شامل دستورالعملهای طراحی سازهای، الزامات، ضوابط عملکردی و اجرای نمای خارجی ساختمانها و همچنین ارایه راهکارهاي مناسب، برای جلوگیری از تاثیر بارهاي لرزهاي، باد، ضربه و سایر عوامل محیطی و مهار آنها ارایه گردیده است. لذا دستورالعملها و دتایلهای موجود در این آییننامه مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، الزامات اجرای اصولی و فنی آجر پلاک در ساختمانهای بلند مرتبه بهصورت ملاتی ارایه نشده و ملات بکار رفته فقط جهت اتصال آجرها در حالت چیدمان روی هم استفاده گردیده و اتصال پوسته 10 سانتی توسط اتصالات خشک به سازه یا دیدار باربر پیشنهاد شده است. و برای اجرای ملاتی آجر پلاک تاکید در قفل و بست به سازه و اجرای روشهای مهار آن را دارد.
همچنین لازم به ذکر میباشد که در نمای آجری ملاتی:
- سرعت اجرای آن کم میباشد.
- وزن آن نسبتا دوبرابر اجرای نما به روش خشک میباشد.
- در بعضی موارد شاهد شوره زدن نما هستیم.
- در برابر زلزله مقاوم نمیباشد.
- برای اجرای اصولی نمای آجری میبایست از مصالح درزگیر ترجیحا فلزی استفاده کنیم، که بعد از مدتی نیاز به ﺗﻌﻤﯿﺮ و ﺗﻌﻮﯾﺾ درزﮔﯿﺮﻫﺎي آﺳﯿﺐ دﯾﺪه میباشد که این امر ﮐﺎري ﭘﺮ زﺣﻤﺖ و ﭘﺮﻫﺰﯾﻨﻪ ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ. در بعضی موارد نیز، نیاز به استفاده از ورقههای فولادی کنگرهدار نیز میباشد که این مورد خود در کنار سایر مصالح هزینه اجرا را بالا خواهد برد. در صورت سهلانگاری و عدم توجه به هر یک از الزامات، اجرای این نوع نما در ارتفاعات زیاد خطر ریزش و واژگونی خواهد داشت. در صورتی که اجرای نمای خشک با ارایه دتایلهای فنی و مهندسی قبل از اجرا، و همچنین با محوریت نوع پروژه محاسبه، طراحی و اجرا خواهد شد.